Orjinal alaçatı muhallebisi

Su muhallebisi nasıl yapılır?

Muhallebiyi hazırlamak için; nişastayı tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp azar azar eklediğiniz süt ve su ilavesiyle kıvamını açın. İçine şekeri de ekleyip ocağa alın. Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Alaçatı muhallebisi nedir?

İzmir denince Çeşme, Çeşme denince de Alaçatı akla gelir; Alaçatı'ya gelip de bu tatlıdan yemeyen yoktur. Alaçatı'da tereyağı, süt, un ve damla sakızı ile yapılır. Bu tarifi biraz farklılaştırarak enfes bir kıvam ve lezzet yakaladım. Yemelere doyum olmaz bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Muhallebi nedir nasıl yapılır?

Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın. …
  2. Ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
  3. Kıvam alan muhallebinin altını kapatın.
  4. Henüz sıcakken içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ilave ederek çırpın.
  5. Ardından servis kaselerine paylaştırın ve soğutun.

Alacati muhallebisi kac kalori?

Bu yemeğin 100 gramı 85.3 kalori ihtiva eder. 1 porsiyonu ise 403.9 gram olup 344.6 kalori içermektedir. Bu yemek Kalsiyum, Protein, Yağ yönünden zengindir.

Su muhallebisi nasıl yapılır malzemeleri?

Muhteşem Su Muhallebisi (Çok Hafif) Tarifi İçin Malzemeler

  1. 2 su bardağı su.
  2. 2 su bardağı süt.
  3. 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker.
  4. Yarım su bardağı mısır nişastası

Dec 28, 2017

Su tatlısı nasıl yapılır tarifi?

Su Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurtaları ile şekeri çırp sırasıyla yoğurt, un, kabartma tozunu ile limon rendesini ekle ve çırp. Tepsiye dök 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişir. Şerbette soğuk tatlı ılıkken şerbetini dök.

Alaçatı muhallebisi nasıl olur?

Meşhur Alaçatı Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritiyoruz.
  2. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz, yaklaşık 2 dakika. …
  3. Üzerine karıştırarak sütü ekliyoruz.
  4. Tüm sütü ekledikten sonra son olarak şeker ve damla sakızı+1 paket vanilya veya 2 paket vanilyayı ekliyoruz. …
  5. Kıvam alınca ocağı kapatıyoruz.